Duurzaamheid

Milieuvriendelijke en duurzame oplossing voor de horeca

Duurzame oplossing voor de horeca

Bespaar op handling

geen gesleep meer met flessen of blikjes

Bespaar op opslag

tot wel 250 liter frisdrank uit 1 bag-in-box

Bespaar op transport

minder vervuilende ritten met vrachtwagens

Bespaar op koeling

geen dure koeltechniek meer

Dit jaar hebben onze klanten al

150 ton CO²

bespaard met duurzaam schenken!

Grapos-BiB-verpakkingen


Bag-in-Box verpakkingen

Onze producten worden verpakt in handzame kartonnen dozen. In deze dozen zit een zak met daarin siroop. De siroop wordt door de dispenser vermengd met (prik)water en zo wordt vers limonade gemaakt. De meeste dranken worden geleverd in verpakkingen van 10kg, maar er zijn ook kleinere verpakkingen van 5kg of 3kg.

Na gebruik kan de lege zak siroop bij het plastic afval en de kartonnen doos bij het papierafval: volledig recyclebaar.

Vergelijking

1 Bag-in-Box verpakking Cola
staat gelijk aan:

– 13 kratjes met 0,2 liter horecafles
– 8 trays met blikjes (24st)
– 43 anderhalve liter flessen


Transport en Opslag

Het belangrijkste ingrediënt van dranken is water. Veelal bestaan frisdranken voor meer dan 90% uit water. Dit water komt in heel Europa uit de kraan. Wij vinden het niet meer dan logisch om kraanwater te gebruiken voor de bereiding van onze dranken. Door dit te doen besparen onze klanten direct op transport en opslag omdat het volume van de frisdranken enorm afneemt.


Koeling

Elk restaurant, dat met een Grapos frisdrank concept werkt, bespaart tot wel 44% CO2-uitstoot en 40% energie in alleen de koeling van frisdranken. Koelkasten en koellades zijn niet meer nodig omdat de schenkapparatuur de frisdrank direct koelt. Hiermee hoeft u dus niet te investeren in dure koelingen en bespaart u flink op hoge energiekosten.

Grapos-Postmix-Brooklyn

Benieuwd wat deze besparing jouw bedrijf oplevert? We rekenen het graag voor je uit!


Bewezen duurzaam

Wij bieden ondernemers de meest duurzame schenkoplossing  die er is. Dat weten we allang, maar om dit te onderbouwen hebben we hier ook wetenschappelijk onderzoek naar laten doen.

We hebben de technische universiteit van Graz gevraagd om de ecologische voetafdruk en de CO2-voetafdruk van ons Grapos drankconcept te berekenen. De onderzoeksvraag werd als volgt geformuleerd:
“Vergelijk de ecologische voetafdruk en de CO2-voetafdruk van een glas “Grapos frisdrank” geserveerd aan een gast in een restaurant met een gelijksoortige frisdrank geserveerd uit fles.”

De uitkomst spreekt voor zich:
Onze ecologische voetafdruk is maar liefst 90% kleiner dan die van frisdranken uit een fles! Hierbij wordt uitgegaan van een levensduur van de fles zelf van 50 jaar.
Daarnaast is ook de CO2-voetafdruk vastgesteld op 90% kleiner dan herbruikbare glazen flesjes.

Grapos duurzaamheid zegel

“De methode van drankvoorziening biedt een essentieel ecologisch voordeel met factor 10 ten opzichte van alle andere aanbieders. Daarmee nadert Grapos volledige duurzaamheid.”

Prof. Dr. Narodoslawsky, TU Graz